FORGOT YOUR DETAILS?

Servicii de digitizare și realizare de cărți electronice (e-book)

Cărţi digitale formatate pentru toate book-readerele importante, precum şi pentru orice alt cititor de formate EPUB şi MOBI

Distribuție în România

prin Librăria Editurii Virtuale, Imaginastore.com (doar titluri SF, Fantasy și domenii conexe) și Smartebook.ro, precum şi prin cei mai mari retaileri internaţionali.

Distribuție internațională GRATUITĂ!

Stresul tirajului minim sau emoția epuizării tirajului iniţial nu mai sunt de actualitate. Cartea este disponibilă în formatele standard EPUB și MOBI în toate marile librării online din lume, prin distribuitorul Smashwords.com, iar dvs. încasaţi direct royalties-urile din vânzare. În plus, participaţi activ la salvarea pădurilor.

Oferim GRATUIT consiliere pentru distribuție

Cărțile digitale sunt diferite de cele tipărite!

Uneltele de citit cărți electronice permit ajustarea mărimii literelor, paginii și culorilor. Cu toate acestea, au opțiuni limitate privind aspectul cărții și design-ului.

Atunci când este optimizată pentru cititoarele specifice, cartea ta poate arăta diferit față de versiunea tipărită.

Preţuri standard pentru digitizare

Nuvele, povestiri, eseuri, articole

Text normal, fără o complexitate deosebită a formatării.

 • Nr. cuvinte
 • < 15.000
  per manuscris
 • Durată producție
 • 3-5
  per zile lucrătoare
 • COTAŢIE STANDARD
 • 29.90
  per titlu

Ficţiune şi nonficţiune (Beletristică, memorii, biografii)

Text normal, fără o complexitate deosebită a formatării.

 • Nr. cuvinte
 • 15.000 < 45.000
  per manuscris
 • Durată producție
 • 7-10
  per zile lucrătoare
 • COTAŢIE STANDARD
 • 59.90
  per titlu
 • Nr. cuvinte
 • 45.000 < 90.000
  per manuscris
 • Durată producție
 • 7-10
  per zile lucrătoare
 • COTAŢIE STANDARD
 • 79.90
  per titlu
 • Nr. cuvinte
 • < 90.000
  per manuscris
 • Durată producție
 • 10-12
  per zile lucrătoare
 • COTAŢIE STANDARD
 • 99.90
  per titlu

Ficţiune şi nonficţiune

Formatare complexă pentru cărţi de ficţiune (teatru, scenarii, literatură experimentală etc.), cărţi de nonficţiune (cărţile de nonficţiune din domenii precum afaceri, reţete etc. includ deseori liste, tabele, citate şi alte elemente care presupun o formatare elaborată). Dacă textul pe care doriți să-l propuneți conține astfel de elemente, vă rugăm să ne trimiteți o solicitare de preț prin formular, în care vă rugăm să selectați Formatare complexă.

Itemuri incluse/titlu:

 • 10 imagini
 • Un fragment la alegere de 10.000 de semne (sau 5-7 pagini de carte standard) în format electronic (format .ePub sau alt format lecturabil) pentru facilitarea expedierii prezentărilor către edituri, website-uri, media și alte mijloace de promovare.
 • Includerea în sistemul de vânzare online pe Librăria Editurii Virtuale si alocarea unui procent important din pretul final (stabilit de dvs.) al cartii electronice***.
 • Pagină standard de prezentare a cărții pe website-ul Editurii Virtuale.
 • Stocare pe serverul Editurii Virtuale a cărții pentru accesare prin cod QR**** timp de 1 an sau 10 descărcări (oricare primă condiție care se îndeplinește);

Itemuri suplimentare

 • 0.5€/imagine

Dacă reprezentaţi o EDITURĂ sau sunteţi un autor cu mai multe titluri în portofoliu, vă rugăm să solicitaţi oferta noastră corporate cu reducerile aferente.

 

EPUB/ MOBI

Primiți două fișiere digitale standard

Format standard EPUB

Fișierele EPUB sunt utilizate de către toți retailerii din România (Elefant, Bookbyte, Evobook) precum și de către toți retailerii internaționali, inclusiv Barnes&Noble, Kobo, E-bookstore de la Sony, iBookstore de la Apple și mulți alții (mai puțin Amazon.com).

Fișier MOBI pentru Amazon Kindle

Fișierele MOBI sunt citite de utilitarele Amazon Kindle, iar Amazon este cel mai mare retailer de cărți din lume. Cartea ta trebuie să fie neapărat disponibilă şi pentru aceste dispozitive.

Elemente și/sau etape care pot fi incluse în derularea serviciului

Copertă optimizată: ne furnizezi coperta proprie, pe care o prelucrăm și o optimizăm sau poţi alege să o creezi cu noi.

Codificare customizată (menținerea unei structuri simple, cu elemente de cod adaptate nevoilor editurii)

Cuprins interactiv

Linkuri externe funcționale

Formatele livrate sunt testate pe softurile şi e-readerele noastre

Inserarea paginilor speciale precum: pagină cu dedicația autorului, pagină de copyright, biografie/bibliografie autor

Alocare de ISBN pentru versiunile care se califică și numai în situația achiziționării suplimentare a serviciului de Redactare sau pentru cărțile deja publicate în format print și pentru care se realizează o altă ediție (se alocă ISBN pentru ediția digitală)

Inserare imagini, tabele, liste (gratuit până la 10 elemente)

Fişiere EPUB validate internaţional (IDPF)

Corectură Basic* automată inclusă.

* Corectură Basic: eliminarea greșelilor flagrante de ortografie.

Opțional, un fragment la alegere de 10.000 de semne (sau 5-7 pagini de carte standard) în format electronic (format .ePub sau alt format lecturabil) pentru facilitarea expedierii prezentărilor către edituri, website-uri, media și alte mijloace de promovare.

Pagină standard de prezentare a cărții pe website-ul Editurii Virtuale.

Nu aveţi o copertă pentru cartea dvs?

Nici o problemă! Puteţi alege o copertă standard dintre cele oferite de noi sau puteţi comanda o copertă dedicată. Oferim câteva pachete interesante de design de copertă care ar putea să vă atragă. Selectaţi la Servicii integrate în formularul de solicitare de cotaţie Coperta şi primiţi automat un discount de 10% pentru ambele servicii.

Ce trebuie să știți pentru a începe

Verificați!

Înainte de a ne trimite un manuscris, asiguraţi-vă că acesta îndeplineşte Condiţiile minimale de formatare. Sunt paşi simpli prin care vă asiguraţi că trimiteţi un fişier de calitate, menţineţi costurile în bugetul alocat şi primiţi rezultatul în timpul promis.

Trimiteți-ne:

Manuscrisul dvs. complet (sau fişierul sursă în care a fost realizat formatul print, dacă este cazul), în forma finală în care doriţi să apară. Fişierul poate fi într-unul din formatele: Word (.doc sau .docx), Rich Text (.rtf), Text (.txt), Open Office (.odf), Adobe Indesign (.ai). Atenţie, formatul Text (.txt) nu păstrează formatările mai complexe.

Fişierul final al versiunii print (dacă este vorba despre un titlu deja publicat în versiune print) pentru corelarea designului.

Coperta – fişiere .jpg, .jpeg, .psd (Photoshop) sau .pdf.

Elementele grafice şi ilustraţiile ca fişiere individuale.

CUM FUNCȚIONEAZĂ PROCESUL

Ce tip de fișiere trebuie să încarc pentru cartea mea?

Pentru conținut: Word (.doc, .docx), Rich Text (.rtf), Text (.txt), Open Document (.odf).

Pentru imagini: .jpg, .jpeg, .tiff, .psd, .bmp, .ai sau .pdf.
Dacă imaginile sunt foarte mari, atunci vă rugăm să le arhivați și să le trimiteți separat, prin e-mail la adresa indicată în formular (maxim 10MB pe trimitere) sau prin transfer.ro

Pot interveni ulterior asupra conţinutului?

Dacă vi s-a acordat ISBN şi CIP, puteţi interveni asupra conţinutului atâta timp cât acest lucru înseamnă corectură. Dacă doriţi să faceţi modificări de text, adăugiri sau eliminări substanţiale, atunci cartea este considerată o altă ediţie şi aveţi nevoie de un nou ISBN. Atâta vreme cât distribuiţi cartea cu ISBN-ul acordat de către Editura Virtuală, trebuie să păstraţi elementele vizuale specifice acesteia şi să menţionaţi ca producător/editor Editura Virtuală. Vizitaţi pagina de servicii post-producţie.

Am nevoie de ISBN pentru cartea mea?

Dacă doriți să o distribuiți în librării, aveți nevoie. Ca autor, puteţi solicita un ISBN de la Biblioteca Naţională Citiți aici în ce condiții Editura Virtuală alocă gratuit ISBN manuscrisului dvs. IMPORTANT! În situaţia în care primiţi ISBN de la Editura Virtuală, va trebui să expediaţi către Biblioteca naţionaţă 7 exemplare pentru Depozitul legal. Costul acestor exemplare nu este inclus în preţul serviciilor noastre.

Ce înseamnă corectură basic?

De regulă, acest lucru înseamnă o verificare a greșelilor ortografice. Această corectură nu include o verificare gramaticală, a punctuației sau a termenilor folosiți. Se acceptă ca fiind în standard, pentru orice text, greșeli de sub 1% din totalul textului.

Drepturile de autor îmi aparţin în exclusivitate?

Desigur. Toate drepturile asupra produsului final vă aparţin.

Distribuiți cărţile pe care le produceți?

Editura Virtuală distribuie în principal cărţi în format electronic (e-Book). Dar vă asistăm şi vă consiliem pentru distribuţie internă şi internaţională prin Amazon.com şi subsidiarele acestuia şi pentru metodele pe care le aveţi la dispoziţie pentru a vă încasa royalties-urile. Verificaţi şi oferta noastră de conversie la formatul electronic. Dacă solicitaţi şi acest serviciu, primiţi o reducere de 10% din costul fiecărui serviciu în parte.

NOU: Distribuim cărțile tipărite prin Librăriile Alexandria

Pot folosi cum doresc produsul final pe care mi-l livraţi?

Desigur. Deoarece toate drepturile asupra produsului final vă aparţin, iar ceea ce vă livrăm este fişierul PDF de tipar de înaltă definiţie, puteţi folosi cartea dvs. unde şi cum doriţi.

Mai plătesc altceva decât prețurile afișate?

Nu există costuri suplimentare pentru producție față de cel care v-a fost trimis de către consultantul nostru după evaluare. Dacă agreaţi preţul final, atunci acela se păstrează. Totuși, tariful de expediere cu Poșta Română a contractului de prestări servicii semnat nu este inclus, dar acesta va reprezenta o sumă modică pe care o veți achita la oficiul poștal. De asemenea, va trebui să produceţi două exemplare (dacă aveţi ISBN propriu) sau şapte exemplare (dacă primiţi ISBN de la o editură) din cartea dvs. şi să le expediaţi la Biblioteca Naţională în termen de 30 de zile de la tipărirea cărţii.

TOP