Cum vă protejaţi dreptul de autor?

Cea mai simplă metodă de protecţie pentru cartea dvs. este obţinerea unui ISBN de la Biblioteca Naţională. Ţineţi cont de faptul că Biblioteca Naţională acordă numai două ISBN-uri/autor/an. De asemenea, puteţi obţine un ISBN de la editura la care vă publicaţi cartea. Editura Virtuală acordă gratuit ISBN pentru cărţile publicate independent, în anumite condiţii.

Cui aparţin drepturile de autor dacă public prin Editura Virtuală şi Librăria Editurii Virtuale?

Publicând cartea la Editura Virtuală sau distribuind-o prin Librăria Editurii Virtuale şi Eagle Distribution, drepturile de autor vă aparţin în totalitate. Pentru că relaţia cu noi este ne-exclusivă, puteţi publica şi distribui cartea prin intermediul oricărei alte librării sau edituri. Totuşi, dacă doriţi să produceţi cartea şi prin altă editură, trebuie să obţineţi un ISBN nou pentru acelaşi conţinut, dat fiind faptul că ISBN-ul este legat de numele editurii care produce cartea.

Licenţierea individuală

Spre deosebire de licenţele tradiţionale, care ameninţă cu acţiuni în justiţie sau aplicarea legilor şi amenzi, licenţierea Editurii Virtuale atenţionează cititorul asupra obligaţiei sale legale şi morale de a compensa munca autorului. Suntem convinşi că, în mare parte, aşa zisa piraterie nu este decât un schimb bine intenţionat. Astfel, cititorul care primeşte la schimb o carte publicată la Editura Virtuală este atenţionat de faptul că ar trebui să onoreze munca scriitorului şi să cumpere un exemplar chiar şi după ce a citit cartea primită la schimb.

Plasaţi această licenţă individuală la începutul cărţii, după pagina de titlu, eventual pe o pagină separată, pentru a fi vizibilă.

Licenţă individuală privind drepturile de autor:

INSERAŢI ÎN CARTEA DVS. DE AICI

===================================

Această carte digitală este destinată lecturii private şi nu poate fi revândută sau oferită gratuit altor persoane. Dacă doriţi să oferiţi această carte, vă rugăm să cumpăraţi un exemplar pentru fiecare destinatar. Dacă aţi primit această carte în dar, la schimb sau aţi descărcat-o gratuit de pe sisteme terţe, cumpăraţi un exemplar de la Librăria Editurii Virtuale. Vă mulţumim pentru că apreciaţi, respectaţi şi onoraţi munca autorului.

===================================

PÂNĂ AICI