FORGOT YOUR DETAILS?

Instrucțiuni de formatare a manuscriselor

Vă rugăm să urmați aceste instrucțiuni de formatare a manuscrisului dvs. pentru a optimiza și eficientiza procesul de editare și producție.

Formatul manuscrisului

Manuscrisul dvs. trebuie să fie organizat într-un singur fișier. Acesta trebuie să fie creat cu un procesor de text precum Microsoft Word (.doc), Open Office sau orice alt procesor care salvează fișiere de tip text sau .rtf (Rich Text Format).

Dacă manuscrisul dvs. nu este în format electronic, Editura Virtuală poate digitiza manuscrisul dvs. la prețuri competitive.

Pentru a accesa pachetele de servicii, lucrarea dvs. trebuie să aibă un număr de cuvinte de minim 12.000. Sub acest număr de cuvinte, lucrările sunt tratate ca beneficiare de servicii individuale.

Preferăm să folosiți:

 • Fonturi Times New Roman sau Calibri.
 • Tasta ENTER pentru a trece la un alt paragraf sau la un rand nou. Evitați folosirea tastei SPACE pentru acest lucru.
 • Folosiți combinația de taste Ctrl + Enter pentru a începe un capitol nou la început de pagină.
 • Paragrafe începute cu un singur tab, de preferință de 0,5 inci. Nu folosiți tasta SPACE pentru diferențierea paragrafelor.
 • Note de subsol, headere și numerotare automată (folosiți funcțiile de numerotare și cele de note de subsol și headere).

Formatare grafică

Toate imaginile și graficele trebuie să aibă o rezoluție de minim 300 dpi recomandată pentru o calitate corespunzătoare. Acestea includ: fotografii, diagrame, tabele, desene și, în principiu,  orice altceva care nu este text.

Imaginile vor fi salvate ca fișiere de tip TIFF (.tif) sau JPEG, cu modelul de culoare CMYK (nu RGB), la dimensiunile originale. Copertele realizate de către autor vor fi trimise în format corel (.cdr), cu textul convertit la curbe (pentru Pachetele Print Clasic) și ca imagine de calitate (JPEG, TIFF la 300 dpi) sau .cdr (fișier Corel Draw), .AI (fișier Adobe Illustrator). Este indicat să atașați și fontul folosit pentru copertă.

Dacă doriți să inserați imagini pe care le dețineți ca imagini fizice (lucrări de artă, desene, fotografii pe hârtie, etc.), vă rugăm să le scanați materialele la dimensiunea originală, cu o rezoluție de minim 300dpi.

Imaginile din interiorul lucrării vor fi convertite și inserate în alb/negru sau tonuri de gri. Momentan, nu producem cărți cu interior color.

Imaginile vor fi trimise ÎNTOTDEAUNA separat de text. NU INCLUDEȚI imagini în manuscris. Salvați imaginile cu denumiri specifice corespunzătoare: test1.jpg, test2.tif, etc. Inserați în text, exact unde doriți să fie introdusă imaginea, un marcaj de genul: <inserați imaginea test1.jpg aici>. Vă rugăm să folosiți numele exact al imaginii pentru o identificare corectă.

Numărul de imagini permis pentru inserare în conținut depinde de tipul de pachet de servicii ales. Orice inserare suplimentară se tarifează conform schemei de tarifare specifice.

Imaginile pe care ar trebui să le trimiteți (dețineți) pentru lucrarea dvs. sunt, de regulă, următoarele:

 • Ilustrația de copertă – pentru a fi inserată pe coperta I.
 • Designul copertei – .jpeg de calitate, .tif de calitate, .cdr (fișier Corel Draw) sau .AI(fișier Adobe Illustrator)
 • Imaginile de interior – care vor fi incluse în manuscris.
 • Fotografia autorului – care va fi plasată pe coperta IV.

Ce trebuie să evitați atunci când formatați fișierele:

 • Coloane în interiorul textului. Editura Virtuală oferă layout-uri standard de carte. Introducerea de coloane poate corupe aspectul final al lucrării. Se acceptă implicit coloane dacă ați achiziționat un pachet care conține interior customizat.
 • Text subliniat. Acolo unde este posibil, înlocuiți textul subliniat cu italice.
 • Note de subsol introduse în pagină. Dacă aveți note de subsol, marcați aceste note la sfârșitul capitolului sau al lucrării.
 • Imaginile inserate în manuscris.
 • Caractere de tip Wingdings, marcatori de tip symbol sau caractere care nu sunt disponibile în fontul curent utilizat. Folosiți marcatorii impliciți ai procesorului dvs. de text și menționați separat, într-un text de comentarii, eventualele caracteristici specifice ale textului.
 • Înscrierea numelui dvs. pe fiecare pagină.

Suntem mereu disponibili pentru a veni în întâmpinarea dvs. cu soluții pentru problemele apărute. Vă rugăm să ne contactați la telefon sau prin formularul de mai jos.

 

TOP