Modificări pre și post-producție

Dacă solicitați servicii individuale specifice procesului de publicare a unei cărți, atunci trebuie să știți că depunerea formei finale a textului pentru producția cărții la începutul procesului de publicare este o solicitare expresă. Efectuarea de modificări editoriale sau de conținut înseamnă timp de producție și costuri suplimentare. Vă încurajăm să redactați profesional cartea dvs. înainte de începerea procesului de producție. Pentru redactare profesională vă recomandăm serviciul nostru de Redactare.
Chiar și în cazul redactărilor profesionale, pot exista situații în care sunt necesare anumite modificări neprevăzute. Pentru a adăuga flexibilitate procesului de publicare prin Editura Virtuală, vă oferim Serviciul de modificare pre și post-producție.

Modificări pre-producție
O modificare pre-producție înseamnă alterarea textului în timp ce cartea dvs. este încă în producție înainte de bunul de tipar. Gândiți-vă la această situație ca o intervenție minoră, cum ar fi greșeli de literă, cuvânt lipsă, un semn de punctuație greșit și așa mai departe.

Editura Virtuală face aceste modificări gratuit, dacă pachetul achiziționat înclude serviciul de Corectură/Redactare sau dacă ați achiziționat serviciul de Corectură/Redactare separat.

Pentru întervențiile în afara acestor servicii, Editura Virtuală vă oferă prima intervenție gratuit (maxim 10 modificări simultane). Fiecare intervenție ulterioară asupra textului (de maxim 10 modificări simultane) presupune un cost de 7.99€ lei per intervenție.

Modificări post-producție
O modificare post-producție înseamnă alterarea textului după ce producția cărții a fost încheiată și dvs. ați furnizat bunul de tipar, dar înainte ca aceasta să fi fost tipărită sau să fi fost distribuită pentru vânzare (varianta electronică).

Pentru modificări mici, care nu necesită tehnoredactare (reformulare de propoziție, înlocuire de termeni, actualizarea unei date sau modificarea unui nume etc.) – dar nu mai mult de 10 modificări simultan, costul intervenției este de 14.99€.

Dacă este vorba de o intervenție de substanță (introducerea unor paragrafe, inversarea ordinii capitolelor, renunțarea la o parte din text, modificare de layout copertă etc.), costul intervenției se reflectă astfel:

  • costul fix de 20€, plus o taxă variabilă (între 5 și 20€) de repaginare, în funcție de cât de mult se alterează paginarea, dacă este vorba de conținut.
  • costul fix de 15€, plus o taxă variabilă (între 5 și 25€) de reformatare, dacă este vorba de copertă.
  • include retrimiterea fișierului martor care să reflecte aceste modificări, pentru acordarea bunului de tipar.

Modificări post-publicare

Cartea dvs. există în format electronic, așa că îi puteți modifica sau actualiza conținutul chiar și după ce a fost publicată. Astfel, dacă aveți informații noi sau detalii de modificat, puteți interveni asupra cărții. Costul acestor intervenții se calculează în funcție de modificările dorite și vor face parte dintr-o înțelegere financiară ulterioară. Țineți cont de faptul că orice modificare post-producție presupune suspendarea cărții dvs. de pe diferitele canale de distribuție (online sau offline) și înlocuirea acesteia cu forma nouă. Acest lucru presupune o perioadă de timp în care cartea nu este disponibilă pentru vânzare.

IMPORTANT: Modificările post-publicare, în cazul cărților tipărite, dacă sunt consistente, înseamnă o altă ediție. În acest caz, dacă doriți retipărirea, presupune alocarea unui alt ISBN și a unei descrieri CIP.