Publicarea cu/fără ISBN – calificarea pentru publicare
În principiu, dacă NU doriți să vindeți acea carte în librării, ea poate fi pregatită și publicată fără restricții. Sunt multe cazuri în care puteți opta pentru această variantă (un manual intern, o carte de povești pentru copiii sau nepoții dvs., „romanul” vieții personale pentru arhiva familiei, etc.).
Pentru acest mod de publicare nu vi se va acorda ISBN (cartea nu va intra în fondul Bibliotecii Naționale), dar trebuie să știți că, în principiu, varianta electronică (e-Book) poate fi vândută ca orice carte, deoarece legea română o tratează ca pe un serviciu, iar cele mai multe dintre librăriile online nu solicită ISBN pentru versiunea electronică. Atenție, însă, la plagiat, deoarece măsurile împotriva plagiatelor (mai ales pe piața internațională) sunt extrem de dure. De asemenea, mare atenție la subiectele rasiste, xenofobe, sexuale, instigatoare etc.
IMPORTANT! Editura Virtuală nu distribuie cărți neclasificate (fără ISBN).
Calificarea pentru publicarea cu ISBN
– FĂRĂ PLAGIAT! Pentru pasajele preluate din alte lucrări aflate sub incidenta dreptului de autor, bibliografia trebuie să menționeze sursele respective.
– MINIM DE DECENȚĂ
Subiectul poate fi oricare. Nu se admit la publicare texte care instigă la violență și ură de orice fel, defăimare și ofensă adusă persoanelor sau instituțiilor; autorul este singurul care răspunde de conținutul furnizat și de implicațiile juridice;
– textul trebuie sa fie corect din punct de vedere al exprimării, gramaticii și ortografiei; sunt acceptate texte cu astfel de greșeli într-o pondere uzuală, care pot fi corectate și nu pun sub semnul întrebării educația de bază a autorului;
Editura Virtuală își rezervă dreptul de a refuza orice material despre care consideră că este suspect în ceea ce privește drepturile de autor sau consistenta logică, pe baza unor criterii proprii.
De asemenea, trebuiesc respectate și regulile tehnice de trimitere ale unui manuscris.
Dacă manuscrisul dvs. presupune o rescriere de mai mult de 10%, va trebui să urmați indicațiile consultanților noștri sau să achiziționați suplimentar un serviciu de redactare.
Comandați serviciile care vi se potrivesc
După ce aţi primit cotaţia de preţ, dacă sunteţi mulţumit şi doriţi să mergem mai departe, veți primi prin e-mail un contract de prestări servicii pe care va trebui să-l semnaţi şi să ni-l trimiteţi scanat pe adresa de e-mail indicată și în original pe adresa poștală pusă la dispoziție. De asemenea, veţi primi şi o factură proforma pe care va trebui să o achitaţi printr-una dintre modalităţile pe care le aveţi la dispoziţie înainte de a ne trimite contractul. Orice termen de realizare a serviciilor curge din momentul în care ne furnizați manuscrisul final și numai după ce ați efectuat plata convenită.
Vom începe formatarea manuscrisului sau derularea proiectului. În timpul acestui proces veţi primi o serie de imagini cu rezultate şi veţi putea face eventuale sugestii şi ajustări rezonabile. Aceste ajustări vor fi implementate în proiect.
Fişierele finale specifice vă vor fi expediate prin e-mail.
Plata diferenței serviciilor achiziționate se vor face înainte de livrarea produsului final, în situația în care există o plată defalcată.