„Volumul New Beijing al Cameliei Pantazi Tudor (cunoscută ca istoric remarcbil al culturii chineze din perioada Tang), este un roman modular ale cărui povestiri, care pot trăi și independent, se intercorelează într-o narațiune de ansamblu fluentă și coerentă – o Utopie, un vis frumos despre realitatea paralelă a unei colonii lunare secrete; o voce de autor distinctă, inedită și emoționantă în contextul literar actual al tinerei geenerații orientată preponderent spre distopie.” (Mihail Grămescu)
Lansări: Bookfest 2012
Review
SFada cu literatura. Camelia Pantazi Tudor visează China imperială – Cătălin Badea Gheracostea în Observator Cultural
Exploratorii lumii de mâine – Ștefan Ghidoveanu la Radio România Cultural
Titlu: New Beijing
Categoria: Roman
Autor: Camelia Pantazi Tudor
ISBN-13: 978-6069319505
ISBN-10: 6069319508
BISAC: Science Fiction / Fiction / Short Stories
NOTĂ BIOGRAFICĂ
Camelia Pantazi Tudor s-a născut în Bucureşti la 13 ianuarie 1964. A absolvit Facultatea de Finanţe-Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice în anul 1986 şi Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii din Bucureşti în anul 2010.
Debutul editorial s-a produs în anul 2010 cu volumul Atingerea unui ideal – literaţii din perioada dinastiei chineze Tang – editura Rawes Coms, Bucureşti, despre care Constantin Lupeanu, redutabil sinolog, membru al Uniunii Scriitorilor din România apreciază în articolul O carte despre demnitarii – cărturari. O provocare? din Revista Cultura, anul V nr. 5(310) din 10 februarie 2011: „Există o savantă privire de ansamblu a vremurilor, care electrizează cititorul şi în orice caz îl captează şi cu siguranţă îl câştigă de partea civilizaţiei chineze. Este o reuşită de calitate, pentru care autoarea merită omagiile noastre.” Geo Călugăru, membru al Uniunii Scriitorilor din România, afirmă în Antologia Cenaclului Perpessicius din anul 2011: „Cine, cum cu ce mijloace şi cu ce suport moral au dat viaţă idealului pe care şi l-au propus şi l-au impus, constituie conţinutul de idei şi trăiri a acestei cărţi, ce consacră o autoare cu certe calităţi pentru astfel de înfăptuiri cultural-ştiinţifice, dar şi literare, prin emoţia sufletească şi artistică, prezentă la tot pasul.” Andrea Hedeş scrie în articolul „Ca frunza ne-o lăsa purtaţi….” din Mesagerul Literar şi Artistic de Bistriţa-Năsăud, nr. 5( 148), anul V(XII) din mai 2011: “… este o carte de istorie, un ghid de călătorie, o carte despre cultură (şi nu orice cultură), o carte despre filosofie, mit şi poezie, un passepartout într-o lume fastuoasă şi fabuloasă, o ocheadă aruncată asupra unei Chine in micro, deschizând gustul pentru lărgirea orizontului, o lectură altfel despre altceva.”
A mai publicat şi în revistele Magazin Istoric (2008), Literatorul şi revistele on-line: Conexiuni – New York, Egophobia şi Revista Societății de Science Fiction şi Fantasy SRSFF.ro.